Message Icon
E-mail adresa
jzudzmojkovac@t-com.me
Phone Icon
Telefon
+382 (0)50 472 246
Akcija na trgu 12.Maj 2018

Dan sestrinstva – 12. Maj

Medicinske sestre Doma zdravlja Mojkovac obilježile su 12. Maj – Međunarodni dan sestrinstva radom na štandu na glavnom mojkovačkom gradskom trgu, na kojem su građanima prezentovale novi set zdravstvenih usluga koje od skora pruža njihova ustanova i savjetovale građane o zdravim stilovima života.

Akcijom na glavnom gradskom trgu koja je trajala od 11 do 14 časova, medicinske sestre Doma zdravlja Mojkovac su toplim riječima i savjetima uticale na svoje sugrađane u cilju podizanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja i značaju preventivnih pregleda. One su sa mnogo pažnje zainteresovanim građanima mjerile su pritisak i šećer u krvi, informišući ih o novim preventivnim uslugama koje nudi Dom zdravlja, kao što su skrinig raka kolorektuma koji se u toj ustanovi može uraditi od prošle godine i skrinig grlića materice koji se može uraditi od ove godine. Tokom akcije je roditeljima djece predočena neophodnost blagovremene imunizacije kao najboljeg vida prevencije obolijevanja od zaraznih bolesti.

Akcija na trgu 12.Maj 2018

„Cilj ove naše akcije je da građani shvate važnost preventivnih pregleda. Takođe, medicinske sestre moraju biti dostupne građanima, jer naš posao ne prestaje završetkom radnog vremena, a naše radno mjesto nije samo ordinacija, već i u stan pacijenta i gradski trgovi i ulice“ kazala je Sonja Bulatović, glavna medicinska sestra, koja u pružanju zdravstvenih usluga ima višedecenijsko iskustvo, i dodala, da je u akciji tog dana učestvovalo preko 250 građana, od kojih je jedan broj sa povišenim vrijednostima krvnog pritiska i glikemije upućen izabranim doktorima na dalje preglede.

Akcija medicinskih sestara naišla da odobravanje građana koji se nijesu ustručavali da javno iskažu svoju veliku zahvalnost medicinskim sestrama za njihov trud i nesebičan rad.

Inače medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta 12. Maj obilježavaju kao svoj dan u znak sjećanja na datum rođenja Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva.

 

Ostavite odgovor